club 65+_obrazek-2

CLUB 65+ 2018

„Club 65+” to grupa seniorów toruńskiej społeczności lokalnej biorąca udział w spotkaniach organizowanych przez Stowarzyszenie Hospicjum „Światło” w ramach realizacji zadania publicznego p.n. „Club 65 +”.

Członkowie „Clubu 65+” biorą udział we wspólnych wyjściach kulturalnych oraz w zajęciach z zakresu aktywizacji fizycznej. Proponujemy dostosowane do potrzeb i możliwości seniorów zajęcia z tańca w kręgu, karate oraz ogólnousprawniającej gimnastyki.

Aktywne starzenie się to optymalizacja wszelkich warunków dla pełnego uczestniczenia osób starszych i starzejących się we wszystkich obszarach życia społecznego. Zapewnienie właściwej jakości życia (zarówno w zdrowiu jak i w chorobie), zwiększenie poczucia bezpieczeństwa, oraz włączenie w społeczne procesy partycypacji w kulturze, edukacji, sztuce czy polityce są nieodłącznym wyrazem aktywnego starzenia się.

Aktywność może być zatem stymulowana zarówno przez samego człowieka, jak i przez jego środowisko. Jesteśmy przekonani, że zajęcia w ramach „Clubu 65+” staną się do tego świetną okazją.

Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółowym harmonogramem zajęć.

02. harmonogram - kwiecień

Harmonogram ”Clubu 65+”marzec harmonogram – marzec