PLAKAT

ZAPRASZAMY NA SZKOLENIE „Wolontariusz – asystent osoby chorej. Praktyczne metody pielęgnacji chorego”

Stowarzyszenie Hospicjum „Światło” zaprasza do udziału w szkoleniu „Wolontariusz – asystent osoby chorej. Praktyczne metody pielęgnacji chorego”. Szkolenie to adresowane jest zarówno do wolontariuszy hospicyjnych, osób takim wolontariatem zainteresowanych, jak i do opiekunów rodzinnych osób chorych.

Dzięki dofinansowaniu ze środków Miasta Toruń oraz Województwa Kujawsko-Pomorskiego, otrzymanego celem realizacji zadania publicznego p.n.: „Razem dla Siebie – wsparcie dla rodzin i wolontariuszy”, wszyscy zainteresowani szkoleniem mogą wziąć w nim bezpłatny udział. Szkolenie składa się z dwóch części: teoretycznej (20-21.05.2017) oraz praktycznej, realizowanej w dwóch mniejszych grupach ćwiczeniowych (gr 1: 27.05.17 oraz 3.06.17; gr 2: 28.05.17 oraz 4.06.17). Łącznie jest to 18 godzin zaplanowanych na 4 dni zajęć, realizowanych przez wyspecjalizowaną kadrę. Wszyscy uczestnicy otrzymają certyfikaty uczestnictwa.

Zajęcia odbędą się w sali szkoleniowej Hospicjum „Światło” przy ul. Grunwaldzkiej 64. Zainteresowani udziałem w szkoleniu mogą zgłaszać się pod numerem 691 988 080 lub e-mail’em stowarzyszenie@hospicjuswiatlo.pl. Liczba miejsc jest ograniczona.

zadanie dofinansowane - razem dla siebie

Harmonogram szkolenia:

Harmonogram szkolenia 2017