Przybij Piątkę z Hospicjum Światło

piatka-grafika-dzial

Cały czas trwa akcja Przybij 5 z Hospicjum Światło, mająca na celu popularyzowanie idei opieki paliatywno-hospicyjnej w toruńskiej (i nie tylko) społeczności. Celem tych działań jest zwrócenie uwagi na problemy ludzi borykających się z kryzysem choroby, a przede wszystkim budzenie poczucia solidarności z ludźmi, będącymi u kresu życia.

W realizację działań może włączyć się każdy zainteresowany. Wystarczy tylko uruchomić w opcjach swojego konta bankowego  zlecenie stałe w kwocie 5 zł na rzecz Stowarzyszenia Hospicjum „Światło”. W wymiarze miesięcznym nie jest to duży koszt, wręcz nieodczuwalny dla portfela. Natomiast w skali roku i przy większej grupie osób daje konkretną sumę. Wybrzmiewającą w nazwie akcji „piątkę” można oczywiście dobrowolnie zwielokrotnić.

Pozyskane w ten sposób fundusze pozwolą na podjęcie działań, wpisujących się w stałe podnoszenie jakości sprawowanej opieki. Chodzi tu przede wszystkim o doposażenie hospicjum w potrzebne sprzęty, a więc koncentratory tlenumaterace przeciwodleżynowepompy infuzyjne czy specjalistyczne łóżka.

Przybijesz piątkę?
Nasze namiary:
Stowarzyszenie Hospicjum „Światło”, ul. Grunwaldzka 64; 87-100 Toruń
Nr konta: 16 9484 1176 2800 0811 0260 0001

Akcję propagują i jednocześnie wspierają swoim wizerunkiem znane zarówno w Toruniu jak i w całym kraju, zespoły muzyczne, m.in. Acid DrinkersWilkiAnia Rusowicz, czy Manchester.

004ad21087225f6ffdcf8e907f84f7aa

41d1317f-39e8-4ff8-b5a9-e6f4d9806755