Konferencja Dobre Praktyki Wolontariatu Hospicyjnego

plakat-www

Celem projektu nie jest jedynie wsparcie i rozwój wolontariatu toruńskiego hospicjum, ale także szerzenie i wprowadzanie „dobrych praktyk” w hospicjach partnerskich – już dziś zapraszamy Państwa na 2-dniową, weekendową Konferencję Dobre Praktyki Wolontariatu Hospicyjnego. Odbędzie się ona 10-11 grudnia 2016r. w Toruniu. Konferencja podsumowywać będzie zebrane podczas 4 wizyt studyjnych „dobre praktyki” wolontariatu hospicyjnego.

W planie konferencji:

– ciekawe tematy paneli i prelekcji tematycznych,

– wykwalifikowana kadra specjalistów-prelegentów,

– możliwość korzystania z bufetu kawowego,

Dla osób z hospicjów partnerskich:

– pełne wyżywienie,

– 1 nocleg (z soboty na niedzielę),

– zwiedzanie Starego Miasta Torunia wraz z przewodnikiem,

– wizytę w Centrum Popularyzacji Kosmosu Planetarium Toruń.

Udział we wszystkich punktach konferencji (wraz z noclegiem, wyżywieniem, zwiedzaniem Torunia oraz wizytą w Planetarium) dla osób z hospicjów partnerskich jest całkowicie bezpłatny.

Jedynym kosztem, jaki będą musieli Państwo ponieść jest koszt przejazdu.

Publikacja „Dobre praktyki wolontariatu hospicyjnego w pigułce”

Do Państwa dyspozycji przekazana zostanie także broszura w formie papierowej pn. „Dobre praktyki wolontariatu hospicyjnego w pigułce” podsumowującej działania projektowe (wizyty studyjne, konferencję) i stanowiącą zbiór dobrych praktyk, rad, wskazówek i motywacji do działania oraz szerzenia wolontariatu. Broszura dedykowana jest koordynatorom wolontariatu hospicyjnego, wolontariuszom, pracownikom hospicjów, a także osobom zainteresowanym tematem.

Zgłoszenia:

Zaproszenie i zgłoszenie

Pobierz: Zaproszenie

Pobierz: Formularz zgłoszeniowy

Zgłoszenia należy przesyłać na adres: a.zielinska@hospicjumswiatlo.pl

Program:

program-1 program-2